Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Pegasos | Efika | MorphOS | RSS


 - Fórumok - Regisztráció - Keresés - Statisztika - Szabályzat - amigaspirit.hu fórum
forum.pegasos.hu / Általános / pc-s help kéne!
Szerző Üzenet
sadddam
Tag

# Elküldve: 2007. Jún. 06. 19:02


ide is felrakom, hátha vki csak itt olvassa, és tud nekem segíteni:)

SEGÍTSÉG!!!
(igen, saddam ujra támaD:))
ezennel pc-s segélyre szorulok, nagyon.
egyik boot után elszállt az egyik (ntfs) partícióm, egy 80 gigás, tele zenével, film, programok (a letöltéseim:). semmilyen recovery, test program nem látja, nem tud vele mit kezdeni, kivéve egy szem partition table doctort, aki besír, hogy baj van a vinyóval, látja is, hogy ott a 76 gigás ntfs partíció, de csinálni nem lehet vele semmit.
amiket próbáltam: chkdsk, partition magic, norton disk doktor, easy recovery + még vagy 2, aminek nem tudom már a nevét - mind kilépett egy "hu ezzel nem tudok mit kezdeni, de gáz van vele" jellegû üzenettel. term. hozzá sem értem a kérdéses partícióhoz, semmiféle aktivitást nem eszközöltem rajta - egyszercsak eltûnt. igen, nagyon sadddamos, tudom...
tud vki vmit tanácsolni? (ne azt, hogy dobjam ki, pls! javítás ügyben, kösz

GK
Tag

# Elküldve: 2007. Jún. 06. 22:40


muszaj ezt ide?

sadddam
Tag

# Elküldve: 2007. Jún. 06. 23:33


gk: thx... az általános fórumba írtam direkt. bocs, ha téged nagyon zavar....

Shreky
Tag
# Elküldve: 2007. Jún. 07. 10:54


Kellenek róla az elveszett adatok? Ha nem, akkor egy Partition Magic-el törlöd, és csinálsz újat. Ha nem engedi akkor a gyártó programjával csinálsz egy full erase-t, vagy egy low level format-ot ami ugyebár mindent töröl, és utána újra partícionáhatod (ez a proggy fent van a gyártó oldalán). Viszont ha kellenek az adatok akkor valami recovery programmal talán még lehet próbálkozni. a Hiren's Boot CD-n van több ilyen is ami asszem a 8.8 változat körül jár. Ezt lezúzhatod valahonnan a netről. Itt hirtelen egy 8.6-os van nálam, ezen ezek vannak ilyen témában:

Active Uneraser 3.0
Ontrack Easy Recovery Pro 6.10
Winternals Disk Commander 1.1
TestDisk 6.6b
Lost & Found 1.06
DiyDataRecovery Diskpatch 2.1.100
Prosoft Media Tools 5.0 1.1.2.64

Egyszer nekem épp particíóátméretezés közben szállt el a cucc, az igen kemény volt mert kb 5%-át tudtam visszhozni az adatoknak (hogy melyik proggyval azt ne kérdezd mert már nem emléxem, ja meg csinálta vagy fél napig). Bár azt én qrtam el mert nem gondolkodtam mielőtt belevágtam :)

sadddam
Tag

# Elküldve: 2007. Jún. 07. 11:17


shreky: thx! sajnos mind kellenek az adatok róla, format nem megoldás! hiren's boot cd-m van, próbálkoztam is vele, nem sok sikerrel (ugye én javítanui akartam). a getdataback for ntfs 6 óra szenvedés után gyönyörűen kilistázta a partíció tartalmát, szóval azzal menthettem volna, csak nincs most hova....

egyszerűen nem igaz, hogy egy épp használaton kívüli vinyó úgy tönkremenjen magától, hogy meg se lehet javítani (miközben az adatok ott vannak rajt...) kibaxott vuvu....

neongod
Tag

# Elküldve: 2007. Jún. 07. 11:30 - Szerkesztve: neongod


Nemszeressük a pc-s topicokat :)

sadddam: amiga.hu-n ajánlva lett neked jó pár lehetőség, 1. mivel nincs 80gigányi helyed, vegyél egy vinyót és próbáld lementeni rá az adatokat GetDataBack-el. 2. ha nem akarsz venni vinyót, akkor próbáld megreparálni a jelenlegit (pl. Easy Recovery-vel) de számíts az adatvesztésre.
Nem értem milyen csodát vársz. Ha meghalt a vinyód és nincs róla mentés, minden egyes visszaszedett byte adat _ajándék_! A vinyók pedig már csak olyanok, hogy úgy maguktól tönkremennek és meg sem lehet őket javítani. Ez van.

Artlace
Tag

# Elküldve: 2007. Jún. 08. 16:38


Ez is offtopic, de ha a disk fizikailag serult, - neongoddal egyetertesben - minden bit ajandek. A vinyok pedig tenyleg igy mennek tonkre, az elso gyanus jelre azonnali adatmentest erdemes csinalni foleg a mai (80GB az mar "mai") papir-IDE technologianal.

Nem kerul sokba ma mar egy 80GB-s IDE disk, le mehet menteni ra ami visszajon Tiramisu (easy recovery) vagy GetDataBack utan ha tenyleg kritikus adatokrol van szo - es ekkor lehet gondolkodni hogy milyen backup megoldast valasszunk ezutan!

Ha meg nem potolhatatlan az adat (ami valoszinu) akkor surgosen el kell hajitani azt a disket minel messzebbre, mielott behazudja - ilyen se ritka - hogy most hirtelen helyrejott.

Shreky
Tag
# Elküldve: 2007. Jún. 09. 05:46


Véleményem szerint ha fostömlő közelében volt a "baleset" akkor még nem muszáj messzire dobni, hacsaknem már a S.M.A.R.T. is hibákat észlel, vagy kattog csörög meg ilyenek.

Bár sajnos az ilyen jóféla kínai cuccok ha kibírnak 3 évnél többet akkor az extrém életkor [átszámítva emberben az minimum 100 év fölött :S ]

Mint az előző urak írták, ha fontos a cucc rajta akkor adatmentést kell kell tolni rajta minél gyakrabban.

Adatmentésnél meg tényleg változó a helyzet, de elvileg ha csak a file allocation table (FAT) sérült, és az adatterület nem akkor esélyes a dolog, bár sosem lehet tudni. :(

 

Powered by web forum software miniBB™ © 2001-2024