Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Pegasos | Efika | MorphOS | RSS


 - Fórumok - Regisztráció - Keresés - Statisztika - Szabályzat - amigaspirit.hu fórum
forum.pegasos.hu / Linux PPC / Ubuntu 7.10 billentyűzet+egér probléma
Szerző Üzenet
neongod
Tag

# Elküldve: 2007. Dec. 05. 20:21 - Szerkesztve: neongod


A következő a szitu. Amikor feltelepítettem az Ubuntut egy Logitech Wireless billencs+egér combo volt a gépre dugva (USB-ben volt az adóvevő), az ubuntu tökéletesen kezelte, ahogy MOS is. Aztán most visszadugtam a hagyományos régi PS/2-es billencsemet és egeremet, és az ubuntu sehogy sem akarja felismerni.
Openfirmwareben műxik, MOS-ban is, Ubuntu alatt sehogyse. Ha visszadugom a Logitech-es cuccot az továbbra is megy. Ilyet se láttam még, hogy a hagyományos PS/2-es cucc ne menjen...

Van valakinek ötlete, hogy mi erre a megoldás?

Chain|Q
Tag

# Elküldve: 2007. Dec. 06. 00:35 - Szerkesztve: charlie


Otlet: dugj ra egy USB-s keyboardot, es probalj meg visszavaltani X-nelkuli konzolra. (Ctrl-Alt-F1) Itt probald meg hasznalni a PS/2 billentyuzeted! Ha itt mukodik, akkor az X konfigja van elkefelve, es az akar mindenaron USB-s keyboardot. Mer' ugye ez Linux, itt ha a kernel latja, meg nem biztos, hogy a GUI is latja. :) Okossag. Szoval ha ez a problema akkor netrol szedett peldakkal konnyen gyogyithato. Es elmeletileg ez nem is Pegasos specifikus problema... Hacsak a PPC installereben nincs valami okossag, hogy ne akarjon PS/2 cuccot kezelni, ha USB-t talalt, valami Maces szarsag miatt...

neongod
Tag

# Elküldve: 2007. Dec. 06. 09:46


Csarli: sajna konzolon se megy. Ofcoz mielőtt beóbégattam rákerestem a témára, mások is kínlódnak a billentyűzettel Ubuntun, van akinek tuskón se megy a ps/2-es keyb, viszont az egér többnyire mindenkinek megy mellette. Nekem a ps/2-es egér se megy. A billentyűzeten meg a numlock-ot se tudom kapcsolgatni, annyira halott :)
Nem tudom mennyi összefüggés van az x86-os ubuntun jelentkező problémával. Elképzelhető, hogy itt tényleg valami mac-es baromság miatt van a szopás. Este megnézem, hogy a telepítő látja -e egyáltalán a ps/2-es cuccokat. Mondjuk elég szánalmas ez az egész... :)

ratman
Tag

# Elküldve: 2007. Dec. 06. 12:24


Megmondom mi van, pC-n ugyanez a helyzet, a szitu elegge egyszeru es szanalmas. _NINCS_ benne a PS2-es kod a kernelben. Raadasul meg modulban sem talaltam meg. :)
Vicces. :)

GK
Tag

# Elküldve: 2007. Dec. 06. 13:57


http://forum.pegasos.hu/index.php?action=vthread&forum=8&topic=50#msg821

neongod
Tag

# Elküldve: 2007. Dec. 06. 14:07 - Szerkesztve: neongod


GK: ööö, köszi! :)) Nem vettem észre, hogy már volt róla szó.. sorry

ratman
Tag

# Elküldve: 2007. Dec. 06. 19:48


GK: Nekem nem oldotta meg. :)
Uj Ubuntu kernel eleg vicces, mindegy, ferditettem magamnak. ;)

neongod
Tag

# Elküldve: 2007. Dec. 06. 21:27


Rati: nekem megoldotta :)

ratman
Tag

# Elküldve: 2007. Dec. 07. 07:24


neongod: Akkor nincs mese, egy bena ven fasz vagyok. Idaig sejtettem, de most mar tudom :D

 

Powered by forum software miniBB™ © 2001-2024