Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Pegasos | Efika | MorphOS | RSS


 - Fórumok - Regisztráció - Keresés - Statisztika - Szabályzat - amigaspirit.hu fórum
forum.pegasos.hu / MorphOS / MorphOS 2.2
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Szerző Üzenet
szt
Tag
# Elküldve: 2009. Feb. 08. 10:48


Tényleg pozitívan változott, de azért a screenshotware 1.0+ jobban néz ki :-)

Chain|Q
Tag

# Elküldve: 2009. Feb. 08. 13:35


Nyugalom a hosszu elet ritka. Kb. egy honappal ezelott meg semmifele OWB nem letezett MorphOS-re. Ehhez kepest eleg latvanyos a fejlodes, szoval nem hiszem hogy a javitott verzio kiadasara eveket kell varni... :)

sadddam
Tag

# Elküldve: 2009. Feb. 08. 14:15


de miért megint csak te kapsz ilyen +-os verziókat?:)

Chain|Q
Tag

# Elküldve: 2009. Feb. 08. 14:29


Kerjel magadnak. Vegulis betateszter vagy, vagy mialofasz. Kinyitod a kicsi szad a megfelelo csatin, es szerintem kapol. Amugy gondolom azert nem lett publikalva, mer' ez ilyen nagyonteszt verzio, ki van benne kapcsolva az SVG support meg par mas "aprosag".

scifi
Tag

# Elküldve: 2009. Feb. 11. 11:17


MOS 2.2 alatt nem működik a 2.51 Ripper. 145 alatt ment eddig. Ötlet?

Chain|Q
Tag

# Elküldve: 2009. Feb. 11. 12:59


Mi az a Ripper? :) És mit jelent, hogy "nem működik". Elérhető valahol ez a cucc? Ha tényleg compatibility break, és javítható, akkor meg lesz javítva, szerintem, csak kéne egy verzió belőle.

szt
Tag
# Elküldve: 2009. Feb. 11. 18:50


scifi: mi nem működik a Ripperben? Nálam látszólag megy a 2.51.

scifi
Tag

# Elküldve: 2009. Feb. 12. 13:58


Erről van szó:

http://aminet.net/package/disk/cdrom/ripper_2.51

szt: mi nem működik a Ripperben? Nálam látszólag megy a 2.51.

-Egyszerűen nem csinál semmit a behelyezett audio CD-vel...

szt
Tag
# Elküldve: 2009. Feb. 12. 21:21


scifi: érdekes, nálam teljesen jól működik, beolvassa a lemezinfokat is és még le is szedi a zenéket mp3-ba. Nem lehet, hogy az interface beállításaidnál nem stimmel valami?

scifi
Tag

# Elküldve: 2009. Feb. 12. 23:25


Minden jól van beállítva, a lemezinfokat is beolvassa de ennyi... Lehet hogy a meghajtó nem tetszik neki? Plextor pX-820A

sadddam
Tag

# Elküldve: 2009. Feb. 13. 21:50


a 2.x ha jol tudom mar kepes amicdfs szeruen wavkent beolvasni a hangsavokat, aztan mar csak at kell konvertalni lame-mel mp3-ba. vagy nem jol tudom?

szt
Tag
# Elküldve: 2009. Feb. 22. 23:04 - Szerkesztve: szt


OWB 1.1!!!!!!!!!!!!!!
http://fabportnawak.free.fr/owb/

Már csak egy javított poseidon kellene a boldogsághoz...

Chain|Q
Tag

# Elküldve: 2009. Feb. 23. 09:52


Már csak egy javított poseidon kellene a boldogsághoz...

Van. Jobbanmondva: lesz. :) Nem tul publikus, de eleg sokat barkacsoltak a driveren a leendo 2.3-ban, Pegasoson mar majdnem tokeletes. Efikan sajna tovabbra sem annyira rozsas a helyzet, bar ott is javult valamelyest. De Pegasososon nekem szepen megy most mar. Az alaplapi is, meg az USB2 kartyam is. Szoktam copyzni SD kartyarol, pendrajvrol, fenykepezomrol, szoval legalabbis ezek mennek. Csakugy mint a keyboard/eger is. De szerintem ezzel le is fedtuk az atlaguser igenyeinek 95%-at... Neha meg doccen egyet-egyet, foleg ha kozben mas jellegu nagy terhelest is kap a rendszer, de egyebkent teljesen jo.

szt
Tag
# Elküldve: 2009. Feb. 23. 18:37 - Szerkesztve: szt


Nekem még mindig ékezetes problémáim vannak: miért lehet az, hogy az owb tab-okban nem jelennek meg a magyar ékezetes betűk? Pl. a Chain|Q képein is szereplő wikipédia nálam wikip?dia.

Jó hallani, hogy fejlődik a poseidon, csak tehetné egy picinykét gyorsabban...

Chain|Q
Tag

# Elküldve: 2009. Feb. 23. 22:11


szt: Ha egyszeruen csak bemasoltad a regi helyere az OWB-t, akkor az felulirta a /conf/font/font.conf-ot. Tedd vissza bele a megfelelo TTF konyvtarak eleresi utjat (pl. SYS:Fonts/_ttf/) es elvileg menni kell neki.

Ja es fontos: a "Lite" verzioban nincs kodlap support!

szt
Tag
# Elküldve: 2009. Feb. 23. 23:20


Chain|Q : bocs, félinfot adtam a problémámról: szóval nem a weblapokkal van bajom, hanem a füleken lévő szövegek nem jelennek meg jól. Jelen esetben a Pegasos.hu F?rum van a "fülemen". Egyébként már installkor rutinosan átírtam a ttf elérési útvonalat :-)

Chain|Q
Tag

# Elküldve: 2009. Feb. 24. 07:50


Hja, hat az fugg attol, hogy milyen fontot hasznalsz a GUI-dhoz. En regi jo bitmapfont XHelveticat hasznalok, mint anno domini Amigan. :) Egyebkent van, ami ezen is kerdojelesen jelenik meg, (pl. hosszu u"/o" tartalmuak) szoval ezen ne parazz. Amennyire tudom egyelore a weboldalon kivul, a GUI egyeb reszein megjeleno szovegekhez nincs codepage konverzio, de majd rakerdezek.

szt
Tag
# Elküldve: 2009. Feb. 24. 19:00


Kipróbáltam XHelveticaval, nálam azzal is az o' kérdőjel maradt, de legalább lett az about menüben copyright jel :-) Ez utóbbival rendszerszinten is problémáim vannak, úgyhogy gondolom valami nagyon alapszinten nem stimmel még a különböző codepageekkel.

scifi
Tag

# Elküldve: 2009. Már. 03. 21:59


Próbálta már valaki a Shogo-t pegán?
Nekem hang problémám van vele ezt írja: "Could not initialize sound. Please make sure your sound card is configured correctly.
Van valami patch erre?

lazi
Tag
# Elküldve: 2009. Már. 05. 00:34 - Szerkesztve: lazi


Udv mindenkinek!

Most regisztraltam az elobb, miutan Melak pegaja hozzam kerult.
Jelenleg OS4-et hasznalok es ezert vettem a pegat is, de termeszetesen nyitott vagyok minden Amiga alapu rendszerre.

Egy teljesen steril MOS2.2 telepites utan elakadtam nehany dologban, amihez a nagyerdemu segitseget kerem!

- Nincs net
Mielott MOS felment, Linux alatt volt net. MOS alatt nincs. DHCP van beallitva mindket eth-ra, es van is ip cim, de mar a routert sem tudom pingetni.

- Pendrive berak es semmi, mikor kiveszem felugrik egy Poseidon requester, hogy lecsatlakoztattam valamit. (Ecceru transcend cucc 1/4 giga)

- Ware installere nem indul. Nem talaltam installer-t. Azt se mondja, hogy nincs tool, meg ilyesmi.

- Hosszu u" betuk helye ures ha magyar nyelvet allitok be.

Egyenlore ennyi, de itt a net miatt elakadtam.

Elore is koszonok minden segitseget!

sadddam
Tag

# Elküldve: 2009. Már. 05. 01:41


net: system preferences -> network - itt kapcsold ki azt az ethernet interfecet amit nem hasznalsz (eth0 a via eth1 a gigabit)

usb pendrive: lehet. nyisd meg a system pprefs -> usb-t es nezd meg mit ir a poseidon log. de elkepzelheto, hogy nem megy. uj releaseben javitott usb lesz

installer van, elvileg a contrib konyvtarban, de ha nincs leszedheto a geit fele verzio (aminet, geit oldala) vagy c= fele installer is jo.

hosszu ű üres??? nekem nem. milyen betutipus? kivalasztottad a keymap-et is?

neongod
Tag

# Elküldve: 2009. Már. 05. 07:33 - Szerkesztve: neongod


sadddam: MOS2-ben már meg lett oldva az a probléma, hogy Linux úgy hagyja a hálókártyát, hogy azt MOS nem tudja felébreszteni és kellett ehhez egy patch? (vagy power off-on)

Az USB pendrive-hoz meg régebben kellett a FAT32 handler. 2.2-ben bent van és aktív alapbol? Azt látom Mosteam oldalon, hogy van új FATFileSystem, de megy is az out-of-the-box?

Chain|Q
Tag

# Elküldve: 2009. Már. 05. 09:41


@neongod:
MOS2-ben már meg lett oldva az a probléma, hogy Linux úgy hagyja a hálókártyát, hogy azt MOS nem tudja felébreszteni és kellett ehhez egy patch? (vagy power off-on)

Elvileg igen, meg lett oldva.

Az USB pendrive-hoz meg régebben kellett a FAT32 handler. 2.2-ben bent van és aktív alapbol? Azt látom Mosteam oldalon, hogy van új FATFileSystem, de megy is az out-of-the-box?

Igen, a FATFileSystem benne van es aktiv alapbol, mar nem kell FAT95 Aminetrol. Az USB driver viszont el lett kurva, es ezert sajna gyakorlatilag alig megy valami... Efikan is gazok vannak vele. 2.3-ban javitgattak rajta, meg mindig nem tokeletes, de a 10% megy 90% nem arany most kb. 95% megy 5% nem. Szoval wait for 2.3... :S

Alternativ megoldaskent volt valami lehetoseg, amivel ki lehetett kapcsolni a 2.2 specifikus pciusb.device-t, es legalabb az alaplapi USB-hez a regi 1.4.5-os uhciusb.device-t hasznalni, de nememlekszem hogy... :)

@Lazi:
Ware installere nem indul. Nem talaltam installer-t. Azt se mondja, hogy nincs tool, meg ilyesmi.

A MorphOS 2.2-ben nincs Installer alapbol, tulajdonkeppen sose volt, Aminetrol a C=-fele Installert kellett hasznalni. Ez most valtozoban, mivel ahogy sadddam is emlitette, Geit csinalt egy replacement installert, MUI alapu, van MorphOS-re es 68k-ra. Innen leszedheted. Az "Additional" szekcioban van. Elvileg ez a cucc is resze lesz a MorphOS-nek kesobb alapbol. Most meg utolag kell feltenni.

Hosszu u" betuk helye ures ha magyar nyelvet allitok be.

Ezt mar paran reportaltak, de sem sadddam sem en nem birom reprodukalni. :) Valoszinuleg valami betutipussal kapcsolatos szopas. Milyen betutipust hasznalsz?

(Plusz most mar tenyleg felrakok egy szuz 2.2-t idehaza, mert tenyleg az van, hogy en utoljara 2004-ben telepitettem MorphOS-t, azota csak upgradeltem mindig... :D)

Chain|Q
Tag

# Elküldve: 2009. Már. 05. 09:52 - Szerkesztve: charlie


@scifi:
Nekem nincs Shogo-m, szoval passz, de elvileg mennie kene alapbol, semmi patch. Ebben a MorphZone.org topicban, van par tipp, hogy mit kellhet varialni vele...

Chain|Q
Tag

# Elküldve: 2009. Már. 05. 10:08 - Szerkesztve: charlie


@Lazi:
DHCP van beallitva mindket eth-ra, es van is ip cim, de mar a routert sem tudom pingetni.

Ahogy sadddam is irta, kapcsold ki a nem hasznalt interface-t. En a gigabitet javaslom kikapcsolasra, mert azzal bizonyos firmware verziokkal gaz lehet, foleg ha a Linux elotte belebaszkodott a chipset konfigjaba...

Ha ugy sem megy, akkor a VIA Rhine-re allits be fix IP-t es probald meg ugy, ideiglenesen. Ha ugy megy, akkor lathato lesz h. a DHCP-t bassza el valami, vagy valami mas gixer van.

A VIA Rhine csatlakozoja a gep hatlapjan a Firewire portok felett van. A Gigabit van az USB portok felett.

Ja es mivel ahogy neon is irta, regebben volt ilyen problema, hogy Linux utan nem ebrednek fel az ethernet interfeszek, ezert probalj meg teljes cold boot-ot MorphOS-be. Elvileg ezt a problemat kijavitottak, es mar nem kene, hogy jelentkezzen, de ha semmi mas nem megy, megprobalhatod, hatha...

sadddam
Tag

# Elküldve: 2009. Már. 05. 13:11 - Szerkesztve: sadddam


többet nem fogok válaszolni 1 nyamvadt kérdésre sem, tök felesleges.... itt mindenki jobban tudja amugy is....

scifi: nekem meg sose ment a shogo, se a demo se a full. se a heretic 2. ez a ket cucc amit en eloben meg sose lattam amigan ugysmint morphos-en sem.
ha vkinek sikerünle belönie ezt a kettot, ugy erdekelne engem is a varazsmodszer...

Chain|Q
Tag

# Elküldve: 2009. Már. 05. 13:17 - Szerkesztve: charlie


*OFF*
@sadddam:
többet nem fogok válaszolni 1 nyamvadt kérdésre sem, tök felesleges.... itt mindenki jobban tudja amugy is....

Argh. Most mivan? :) Mar az is baj ha mi csak *megerositjuk* amit elmondasz? :) Ha tovabb is olvastad volna, hivatkoztam is rad, mint hiteles informacioforrasra. Ugyanez volt a monitoros topicban is amigaspirit.hu-n. Nem lehet, hogy tulreagalod? (De.)

*ON*

Derringer
Tag

# Elküldve: 2009. Már. 05. 13:19


Gigabit eth: Én sokat bas*akodtam vele, de mivel allergiás volt a mac szűrésre, meg túl sok előnye nem volt emiatt maradt a sima 10/100. Azzal gondom nem volt.
ChanQ által javasolt installert használom. Igazából egy-két kivételtől eltekintve nagyon okés, ráadásul ppc natív. A C= installerrel rengeteget szkript szívás volt, de nem is Mos-ra tervezték.

Chain|Q
Tag

# Elküldve: 2009. Már. 05. 13:38 - Szerkesztve: charlie


Ja a C=-s installerhez keszult scriptek ott vereznek el altalaban (mas egyeb dolgok mellett), hogy keresik a MUI: assignt, ami MorphOS-en nem letezik, peldaul. Szoval az elottem szoloval egyetertve a Geit-fele installer erosen ajanlott, foleg mivel azt meg fejlesztik, tehat ha valami nem megy, vagy bugos, akkor az javitasra kerulhet benne, csak keretik reportolni. :)

szt
Tag
# Elküldve: 2009. Már. 07. 08:33


scifi, sadddam: Heretic II és Shogo: nálam a Heretic II simán fut, hanggal, képpel, játszhatóan. A Shogo most, hogy próbálgattam, egyszer elindult, de nem volt hang, azután megpróbáltam a beállításain változtatni és innentől kezdve csak a főképernyőig jut a kiindulási paraméterek visszaállítása után is. Heretic II meddig jut?

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
 

Powered by light forum script miniBB™ © 2001-2021