Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Pegasos | Efika | MorphOS | RSS


 - Fórumok - Regisztráció - Keresés - Statisztika - Szabályzat - amigaspirit.hu fórum
forum.pegasos.hu / MorphOS / MorphOS 2.1
. 1 . 2 . >>
Szerző Üzenet
Chain|Q
Tag

# Elküldve: 2008. Sze. 06. 00:13


Megjelent, a beigert 2.0 utani bugfix update, a 2.1. Leszedheto a szokasos helyrol. Mint a neve is mutatja, ez elsosorban bugfix javitas, foleg USB, intuition, layers es mas javitasokkal, de azert par aprobb ujdonsag is helyet kapott. Enjoy.

(Valaki rakja ki hirbe, mert en most nem birom, tul komas es tul alacsony savszelessegen vagyok hozza.)

Derringer
Tag

# Elküldve: 2008. Sze. 07. 00:42


Nekem tööbnyire a sputnik miatt fagyoot a rendszer, a leírás szerint javítottak a hálókártya kezelésen, most a sputnik volt a ludas, vagy a hálókártya?

sadddam
Tag

# Elküldve: 2008. Sze. 07. 01:33


nekem soxor fagy(ott) a sputnik, de a rendszert nemigen rántotta magával (se tükortojás).
sputnik se nagyon fagyogat, ha nem nyitsz meg extrem sok tabot ill. megvarod amig betoltson. nem mintha hasznalnam, meg mindig ib rulz (indexet is ib-vel, mindent:)

zacci
Tag

# Elküldve: 2008. Sze. 07. 11:01 - Szerkesztve: zacci


Van ez a netprinter mint ujitas. Ez kepes esetleg fospumpan megosztott nyomtatora is melozni ?
Egyebkent rakotottem a laserjet 5l nyomatot a gepre es haaat. Most komolyan, van olyan alkalmazas amibol normalisan, nyomtassak ? A progik 99%-ban, de meg a gyarilag beepitett progik, ugy mint showgirl, more, ED stb progikban meg csak lehetosege sincs a nyomtatasnak.

Eddig csak a Multiview, Sketch progikkal tudtam nyomtatni. Eddig nem foglalkoztam nyomtatassal Mos alatt de meg AOS alatt sem, csak gondoltam, ha mar van nyomato meg mar ott tartunk, hogy halozati nyomtato feature stb. hat probaljuk meg...De ez gyakorlatilag a van de minek kategoria. Jo lenne mondjuk a rendszer kezelne ilyen winfos like modon nyomtatasokat, es ha nyomtatok akkor legalabb jojjon fel egy nyavajas prefs ablak, ahol be tom allitani, hogyis jojjon ki a nyomatobol a cucc. Kinyomtattam egy pici gif kepet, erre a barom allatja szet strech-elte az egeszet. Szepek a pixelek nah. APDFbol meg szinten nem tudtam nyomtatni, mert ha rabokok a printre, akkor a save as menu jon fel. Szal ez igy egyelore elegge hulladek 8(
Egyebkent a frissitesnek orulok. Ugy tunik stabilabb lett a rendszer. Jo lenne ha ilyen gyakran tortennenek a frissitesek. Akkor meg azt hinne az ember hogy Mos fronton van elet.

Mas...

Mellik is az a progi amivel az ablakokat ki lehet tolni a screenrol ?

Derringer
Tag

# Elküldve: 2008. Sze. 07. 11:27


Zacci:

Ha az ablakokkal akarsz kitolni, nyomj nekik egy reset-et, az eléggé kitol velük. :))

Egyébként nem értem miért sírtok a sputnik-ra. az összes klasszik, os4 felhozatalt használva messze a legjobb browser. Volt olyan, hogy három gép ment szimultán a szobámban + a feleségem notiját telepítettem, és kapcsolgattam közöttük switch-csel. Az egyiken böngészek vagy fél órája, mire olyan file-hoz érek amit le akarok tölteni Mos-ra. Gondolom akkor átkapcsolok oda és letöltöm, erre akkor döbbentem rá, hogy ez sputnik alatt volt.
Ami igazán idegesítő, a lefagyásai, amiből sok van és ezek némrelyike a rendszer teljes fagyásához vezet.

Emeric SH
Tag

# Elküldve: 2008. Sze. 07. 11:38 - Szerkesztve: emeric


Updateltem a WorldNews MorphOS 2.0 cikket, az alján most már a 2.1 letölthetősége/changelog is megtalálható.

Jut eszembe: Chain, irsz végre cikket? :D

sadddam
Tag

# Elküldve: 2008. Sze. 07. 12:49


derringer: sputnik jobb, mint az os4-es-owb?:)
azt meg ne mond, hogy jobb, mint az ib, mert igen távol áll tőle, max több oldalt jelenít meg helyesen a motorja miatt:)

zacci: rendszerbeállítások/icontrol és ott állísd be, hogy lehessen mozgatni az ablaxot kivűlre is.

Emeric SH
Tag

# Elküldve: 2008. Sze. 07. 14:03


Quoting: sadddam
nem mintha hasznalnam, meg mindig ib rulz (indexet is ib-vel, mindent:)


Aki még mindig IB-vel néz Indexet, az mazo. Amíg nem volt más aszondom, de azért ég és föld a különbség... :)

sadddam
Tag

# Elküldve: 2008. Sze. 07. 15:07 - Szerkesztve: sadddam


ja, de leszarom, mer igy is mindent el tudok olvasni róla, ráadásul a betűk is nagyobbak, és ib rulz foreva. sputnikot nem szeressük betölteni, olyan "nem amigás" az a ware:)

+ a flicker az őrületbe kerget, meg az is hogy néha 2x 3x ujratölti az oldalt csak ugy ad-hoc (plusz indexen egy csomoszor kihagy részeket a szövegböl, csak oldal reload segít)

zacci
Tag

# Elküldve: 2008. Sze. 07. 20:59


sadddam,

thx !

zacci
Tag

# Elküldve: 2008. Sze. 07. 21:00


Sputnik az egy szfh = szarfoshulladek

Derringer
Tag

# Elküldve: 2008. Sze. 07. 21:00


sadddam:
Sputnik kicsi betű: meg tudod változtatni.
Az owb meg dicséretesen fejlődik, de messze nics ott mint a sputnik.
A reload tényleg gáz, de használhatóság nálam = minnél több lapot rendesen tudsz megnézni. Az, hogy nem amigás? Cirka 1másodperc sem kell a betöltéséhez. Ezt a firefox sem tudja produkálni a 8400-es vasamon, 2gb rammal... Ez az ami valaha így szólt: only amiga makes it possible.

zacci
Tag

# Elküldve: 2008. Sze. 08. 08:48 - Szerkesztve: zacci


Annyit fagy az a hulladek sputnik, hogy azt meg a firefox sem tudja produkalni. Szamomra egyszeruen hasznalhatatlan. Az allando reload meg egyenesen anti amigas feature. Lassuk be, kell meg neki 5-10ev mire hasznalhato bongeszo lesz belole.
A nagy baj csak az, hogy tele vagyunk ilyen van de minek tipusuk felig kesz atom bugos, a hasznalhatatlansag hatarait dongeto programokkal. Kerdem en, minek nekunk 4 fele bongeszo ? Legyen 1 de az mukodjon ugy ahogy kell. Most meg van vagy 4 fele ami osszesegeben sem uti meg a mercet, nem hogy kulon kulon. Joforman csak az kulonbozteti meg egyiket a masiktol, hogy az egyik kevesbe fagy, mint a masik. De valojaban mind1ik hasznalhatatlan.

sadddam
Tag

# Elküldve: 2008. Sze. 08. 11:09


4-féle? ugyan mesélj, mik azok?
nemtom hogy lehet, de én tökjól elvagyok ib + ritkán sputnik kombóval, úgy, hogy kb 2 hónapja nincs pc-m.
csak azt nem értem, hogy ha ilyen szar a helyzet szerinted (szar os, gagyi bugos, használhatatlan programok) ajkkor minek vagy még itt?
valszeg hogy minket boldogíts:D

zacci
Tag

# Elküldve: 2008. Sze. 08. 12:45


sadddam,

Latom mar megen atom hulyesegeket kerdezel 8D
Mint veteran amigasnak megsugom, hog ymi az a 4 bongeszo:

1. IB
2. Voyager
3. Aweb
4. sputnyekk

Es igen, azert vok itt, hogy teged boldogitsalak, meg az idiota kerdeseidre valaszoljak te szerencsetlen 8D

sadddam
Tag

# Elküldve: 2008. Sze. 08. 13:38 - Szerkesztve: sadddam


voyager évek óta halott, jóhogynem az amosaicot is felsorolod, awebet se fejlesztik nagyon mostanában, ib az ugye ib, ráadásul ezek mind 10-15 éves classic warék. morphos-re egy böngésző van, az a sputnik, ami még beta, és olyan amilyen, azért használható (neked nem).

amugy winfosra, linuxra, osx-re, riscos-re sőt még atari tos-okra is többféle böngésző közül lehet választani, nemhogy örülnél, hogy amigán/morphos-en legalább ennyi van:)

zacci
Tag

# Elküldve: 2008. Sze. 08. 14:50


sadddam,

"voyager évek óta halott, jóhogynem az amosaicot is felsorolod, awebet se fejlesztik nagyon mostanában, ib az ugye ib, ráadásul ezek mind 10-15 éves classic warék. morphos-re egy böngésző van, az a sputnik, ami még beta, és olyan amilyen, azért használható (neked nem)."

Mar bocs Te nagy Amigas, de Voyagerbol es Aweb-bol is letezik ppc-s MOS valtozat 8D Utobbibol raadasul 200604havi verzio is letezik, ami az Amigas viszonylatban egy igenis elo projektnek szamit 8DD
Es ha ezt meg azt a bongeszot nemigen fejlesztik mar, akko mivan ? Mintha a sputnik olyan nagy utemben fejlodne 8D

"amugy winfosra, linuxra, osx-re, riscos-re sőt még atari tos-okra is többféle böngésző közül lehet választani, nemhogy örülnél, hogy amigán/morphos-en legalább ennyi van:)"

Hurra ! Hova hugyozzak !? 8D
Linux, winfos alatt a bongeszok nagy szazaleka legalabb hasznalhato szinten van. Nalunk meg van 4 browser ami gyakorlatilag hasznavehetetlen. Talan meg az IB ami ugy ahogy hasznalhato, de mivel azzal mar nemigen torodik senki, a sputnik meg annyira sem kepes, mint az IB (stabilitas, sebesseg, hasznalhatosag) igy gyakorlatilag szfh az egesz 8(
Kene mar egy kibaxott firefox port es a tobbi browser mehetne a kukaba.

szt
Tag
# Elküldve: 2008. Sze. 08. 19:25 - Szerkesztve: szt


Szép, szép ez a 2.1 csak éppen a fényképezőgépemet továbbra sem látja, az April és a Lucy átlátszósága sem javult meg, illetve el is veszett, a colorlines képernyő továbbra is hibás... Így csak 2.001 :-(
Nem beszélve a hibás magyar keymapról...

szt
Tag
# Elküldve: 2008. Sze. 09. 22:25


szt: az előbbi nyafogás után egy újabb:
Van nékem egy CTX VL710-es monitorom, aminek a beállításait nem hajlandó megjegyezni a 2.1. Minden bootoláskor előszed valami CTX-3680-as monitort - ez jelenik meg a CD-ről bootolva is. Hiába állítom át a monitor specifikációknál és törlöm ki az összes screenmodot és hozok be újakat, minden bootoláskor ha a fejem tetejére is állok, jön a 3680-as. Másnál ilyen hiba nem jelentkezik?

Chain|Q
Tag

# Elküldve: 2008. Sze. 10. 00:36


Akit idegesit a hiperokos (balfasz) DDC autodetekt, az egy igen egyszeru shell paranccsal visszaallhat a regi jol bevallt, 20 eve mukodo videomod-bedrotozos rendszerre:

cd MOSSYS:Libs/
rename ddc.library ddc.library.disabled

Reboot. Modok hagyomanyos modon szerkeszt, orul. Lehet, hogy van vmi GUI magia is a DDC felulbiralasara, de en nem voltam hajlando kuzdeni vele. A 16:10 meg mindenfele _agyahalott_ keparanyu TFT-k tulajai persze egymast tullicitalva orulnek a DDC-nek, de nekem regi 17" CRT-m van, amin csak idegesit, es raadasul nem is tul elonyos a max. lehetseges videomod, ami 1600x1200, 60hz es villog mint a szar, raadasul semmi se latszik...

Chain|Q
Tag

# Elküldve: 2008. Sze. 10. 00:40


Zacci, te meg ha nem hagyod el ezt a minosithetetlen stilust, es a topicok szetoffolasat, meg a floodolast, kiraklak. Utolso figyelmeztetes.

Chain|Q
Tag

# Elküldve: 2008. Sze. 10. 00:45 - Szerkesztve: charlie


szt: Fenykepezogep: sajna a legutolso USB fixek nem kerultek be a 2.1-be. A Lucy szandekosan broken 2.1-el, ugyanis megvaltozott nehany dolog az atlatszosag kezeleseben, ami miatt a Lucy (ami egy 100% unofficial hack&patch) updatere szorul. Es nekem tovabbra sincs gondom egyebkent az April atlatszosagaval 3D layers eseten, szoval passz. (Az April nem hasznalja az uj atlatszosag funkciokat egyebkent.)

A magyar keymapot most mar kijavitjuk, mert annyian sirnak erte... Ooo mi is volt vele a bug? :P

Osszegezve, a 2.1 sem lett olyan bugmentes, mint szerettuk volna. Keszul a 2.2, ami tovabbra is minimalis ujdonsagokat tartalmazo, bugfix(-nek indulo) update lesz, akarcsak a 2.1.

Chain|Q
Tag

# Elküldve: 2008. Sze. 10. 00:55


Jut eszembe: Chain, irsz végre cikket? :D

Nem? :)

sadddam
Tag

# Elküldve: 2008. Sze. 10. 02:09


az összegzésed alapján mintha végre lenne vmi roadmap a moprhos-teamnél:)
magyar keymap: (te nem azt használod, hogy kérded?) numerikus bill.-en a "/" jel helyett "*" íródik, a "*" helyett meg "-", valamint a dollár jel "alt+é" sem íródik ki, marad "é" (keystroke programból copypastelem ki ha kell:)

april: ugyerted boot után már átlátszó az april és nem kell klikket nyomni bele, hogy megjavuljon? milyen april verziót használsz?

Derringer
Tag

# Elküldve: 2008. Sze. 10. 09:03


Keymap: javitás jól jönne, már kezdtem azt hinni nálam van a hiba.
Autómatikus állítás: Eddig a 19"-es lcdtv-en sehogy sem tudtam beállítani, hogy teljes képre rakja ki a 9200-es képét. Ha manuálísan a monitor menüjében széthúztam a képet, akkor is volt egy vékony sáv két oldalt.
Most meg hozzá se kellett nyúlni.

Chain-q: A 16:10 meg mindenfele _agyahalott_ keparanyu TFT-k tulajai:
örülj, hogy crt-d van. ahogy az infót kaptam a disztributoroktól, kb most szeptember-ben jönnek az utolsó 4:3-as képarányú monitorok TFT-ből. És dajna ezek sem már a minőségiek közé tartoznak. Szóval ezentúl only 16:9 monitorok lesznek. lehet örülni.

Esetleg veszel egy moncsit, amin van 4:3-ra átkapcsoló gomb, de ennyi.

sadddam
Tag

# Elküldve: 2008. Sze. 10. 12:55


off: derringer, te adod el aw-n 2200 euróért a zerkettesed?:)

Chain|Q
Tag

# Elküldve: 2008. Sze. 10. 13:43


sadddam:
az összegzésed alapján mintha végre lenne vmi roadmap a moprhos-teamnél:)

Nincs tobb roadmap, mint ami eddig is volt. :)

magyar keymap: (te nem azt használod, hogy kérded?)

Nem, en alapbol angolt hasznalok, ha valami kell, akkor meg az iszony-oscsotany magyar keymap van, amit meg nemtomki csinalt es terjesztett a Pegasos listan... :)

ugyerted boot után már átlátszó az april és nem kell klikket nyomni bele, hogy megjavuljon?

Ugy. Semmi nem kell, megy oszt kesz. Nemtom milyen April verzio, szerintem a latest, ami az amigazeux.org-on van. Es most eppen tok mezei 2.1 van felrakva, ugyanaz, amit ti is hasznaltok. Semmi fejlesztoi magia.

Chain|Q
Tag

# Elküldve: 2008. Sze. 10. 13:44


kb most szeptember-ben jönnek az utolsó 4:3-as képarányú monitorok TFT-ből.

Kopni er? Egyebkent meg jo, hogy a baratnom egy hasznalt-szamtechcikk boltban dolgozik, szoval lehet h. meg egy darabig lesz access 4:3-as TFT-khez :) (Naluk meg nem is nagyon van mas, persze csak ido kerdese...)

szt
Tag
# Elküldve: 2008. Sze. 10. 20:28


Chain|Q: köszi, a library eltüntetés segített.

Derringer
Tag

# Elküldve: 2008. Sze. 10. 22:26


offtopic

sadddam: ja, én. kicsit overprájszid, de egyenlőre nem igazán akarom eladni, akinek kell ennyiért elviheti. Az utobbi fél évben nem nagyon kapcsoltam be, mióta megvan a pega meg egyszer sem. Más talán hasznát veszi.

. 1 . 2 . >>
 

Powered by open source forum script miniBB™ © 2001-2024