Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Pegasos | Efika | MorphOS | RSS


 - Fórumok - Regisztráció - Keresés - Statisztika - Szabályzat - amigaspirit.hu fórum
forum.pegasos.hu / MorphOS / YAM nightly
Szerző Üzenet
szt
Tag
# Elküldve: 2007. Dec. 07. 20:42


Remekül fejlődik a YAM, érdekes hasznos és haszontalan funkciók kerülgetnek bele mostanában. Az utóbbi időben viszont számomra 2 bosszantó fejlesztés (?) is történt, amiről egyelőre nem tudom, hogy bug vagy feature vagy csak valahol nem tudok valamit jól beállítani.
Az egyik a forward funkció megváltozása, miszerint ha a forward ikonra klikkelek akkor a Bounce message funkció jön elő, de A+W-re és menüből valóban a forward indul el.
A másik a törlés: a delete ikonra kattintva a levél úgy törlődik, hogy nem kerül bele a trash könyvtárba, míg a billentyűzet delete-jeval a levelet szépen először a trash-be másolja a program.
A kérdés: másnál is így van ez vagy egyedi problémáim akadtak?

Chain|Q
Tag

# Elküldve: 2007. Dec. 08. 20:45


szt: A MorphOS nightly build eppen broken, de az en 11.10-i buildemben meg jol mukodnek ezek a cuccok. Most nincs kedvem lebuildelni egy sajat verziot, pedig lehet hogy jo lenne... Foleg mert lejar, es ha akkor se lesz nightly, akkor uvolteni fogok a YAM-dev listan... :)

szt
Tag
# Elküldve: 2007. Dec. 09. 08:40


Chain|Q: Ez rendkívül érdekes, mert letöltöttem és visszaraktam a 11.10-est és nálam az is produkálta a leírtakat...

Chain|Q
Tag

# Elküldve: 2007. Dec. 10. 12:01


Na, a Delete bugot meg tudom erositeni. Viszont nekem semmilyen korulmenyek kozott sem kerul a level a Deleted folderbe, azonnal torlodik. Attol fuggetlenul, hogy a Misc prefs-ben, az ezzel kapcsolatos cuccot hova allitom. Egyebkent beleneztem a 2.5-os YAM forrasba, es sirtam. Meg nagyobb unoptimalizalt bloatware, mint korabban volt... Sajat uberbloat wrapperei vannak egy csomo MUI makrora, a varargs processingre, meg mindenre, es a legszebb, hogy teljesen feleslegesen...

De miota a YAM tamogatas penzeket commitszamra osztjak el (vagyis az kapja a tobbet, aki tobbet commitol), azota hizik az a szerencsetlen esznelkul... Kene mar egy MOS nativ YAM-ot forkolni, es kiszorni belole a felesleges idiota szarsagokat. 5x stabilabb, es 3x kevesebb bug lehetne benne. Ha 72 orabol allna egy napom, mar reg lenne ilyen... :(

GK
Tag

# Elküldve: 2007. Dec. 10. 12:55


Inditsunk bounty-t, hogy ChainQ-nak 72 orabol alljon egy napja!

sadddam
Tag

# Elküldve: 2007. Dec. 10. 13:43


csarli, nem alszol 3 napig, ill. csak 3 naponta alszol és máris megvan a 72 órás napod! úgyis ártalmas az a sok alvás:)

Chain|Q
Tag

# Elküldve: 2007. Dec. 10. 13:49


Kussvan nem?

szt
Tag
# Elküldve: 2007. Dec. 10. 19:58


Chain|Q: A misc prefses törlés választási lehetőséget állítgatva nem tudtam reprodukálni az általad leírtakat (12.09-es verzió). Viszont továbbra is fennáll a saját problémám...

Chain|Q
Tag

# Elküldve: 2007. Dec. 10. 23:38


Hat ez remek. Birom a determinisztikusan mukodo szoftvereket... :)

szt
Tag
# Elküldve: 2007. Dec. 18. 22:44 - Szerkesztve: szt


A yam levlistán kiderült mi okozta a gubancot: az alfie féle thebar.mcc (25.0) nem kompatiblis a yam által szeretett 21.4-el (http://sourceforge.net/projects/thebar)
Visszarakva a 21.4-et megszűntek a zavaró jelenségek.
Remek.

szt
Tag
# Elküldve: 2010. Okt. 10. 15:19


Ismét egy van egy nightly buildes problémám, érdekelne, hogy esetleg más is tapasztalja-e? A probléma kb annyi, hogy a 2.7-es beta kb fél órán belül nálam lefagy, időnként a netes kapcsolatot is magával rántva. A 2.6p1 tökéletesen működik.

szt
Tag
# Elküldve: 2010. Okt. 24. 12:56


Csak szólok, hogy a nightly buildek újra működnek (legalábbis nálam).

sirszor
Tag
# Elküldve: 2010. Dec. 12. 21:00


Sziasztok! Elkezdtem lefordítani egyelőre csak saját felhasználásra a YAM-ot. A szerkeszthető yam.cd fájlból, hogy lehet catalog fájlt készíteni?

sadddam
Tag

# Elküldve: 2010. Dec. 13. 02:27


legegyszerubb: hasznald a simplecat nevu programot (geit.de). ez tud direkt catalog-ba exportálni, mui gui, segged kinyalja:)

vagy a catcomp.pl nevu ware is jo pl, ez meg a mos sdk-ban is benne van, vagy alap is letoltheto, de telepitett sdk kell neki ha jol tudom mindenkepp. ez parancssoros cucc.

van meg mas is, de azt nemtom fejbol, meg minek?:)

Chain|Q
Tag

# Elküldve: 2010. Dec. 13. 07:57


@sirszor: van egy magyar YAM catalog, csak 1024 éve nem frissült. Kiindulási alapnak talán jó, így csak a különbséget kell lefordítani. Most nem találom neten, de a 2.4-es YAM-ban még benne volt biztosan, ha jól rémlik.

sirszor
Tag
# Elküldve: 2010. Dec. 13. 22:26


Köszi! A simplecat tökéletesen működik. Már látom nem elég csak kicserélni a catalog fájlokat. Most épp az svn-nel küzdök. Nem értem miért van így túlbonyolítva. A pc-s magyarítási módszerek itt úgylátom nem sokat érnek. Küzdök... :-)

Chain|Q
Tag

# Elküldve: 2010. Dec. 14. 02:57


@sirszor: De elvileg elég, ha lecseréled a .catalog fájlt. Feltéve, hogy a .catalog fájl megfelelően van buildelve. (Meg persze a preferált nyelvek közé, magas prioritással fel kell venni a magyart, a Rendszerbeállítások -> Locale-ben.) Ha mégsem megy, akkor ott valami durván el van b#?szva a YAM-ban, ami nem lenne csoda, tekintve hogy az utóbbi években egyre bugosabb, nagyobb és lassabb lett...

sadddam
Tag

# Elküldve: 2010. Dec. 14. 11:48


sirszor: mirol beszlesz? amigan lokalizalni a legegyszerubb a vilagon. csak egy ced (ill. akarmi hasonlo, de meg egy win-es notepad is ok) kell hozza azt csa. catalog file-t csinalni sem ordongosseg, de a simplecat hasznalataval mar tenyleg csak egy menupont meghívasaba telik, meg rabokni az export (vagy save:) gombra. en a programozo antitalentum kismillio catalogot gyartottam, szal tenyleg nem lehet problema:) tulbonyolitva meg semmikepp.

(a pc-re reagalva: szeretnem latni, hogy egy windows komponenst hogyan cserelsz le magyarra egyszeruen - ha egyaltalan:)-, vagy akar egy 3rd party programot, ahol persze majdnem mindegyik a sajat megoldasat hasznalja....

miert es hogyan kuzdesz az svn-nel?
ha nem megy a te catalog fájloddal a yam, akkor vmit elszurtal, vagy ahogy csarli mondja, a yamot szurtak el nagyon, de en meg olyat nem nagyon lattam, hogy egy jo catalog ne menjen. vagy nemtom mi nem megy, nem irtad. mindenesetre nez korul a simplecat beallitasoknal ill. exportalasi opcioknal , hatha.

sirszor
Tag
# Elküldve: 2010. Dec. 14. 18:44 - Szerkesztve: gmiki


Sziasztok!
sadddam: Én általában PC magyarításokat csináltam eddig. Nekem az a világ ha hiszed ha nem sokkal egyszerűbb. Gmiki néven szoktam még néha játékokat és hasonlókat megpiszkálni.
Eszemben sem volt windows kontra amiga témát indítani, a véleményem csak egy vélemény volt.
A Simplecat tényleg egyszerű program. Sikerült is létrehozni a catalog fájlt, de hiába cseréltem ki pl az angol mappában található fájlt a sajátommal teljesen ugyanaz maradt. Ha elrontottam volna valamit akkor persze megértettem volna ha el sem indul vagy hibásan jelennek meg dolgok. Az svn-t pedig a YAM honlapján emlegették, hogy kell. Ami sokminden de nem éppen egyszerű. Legalábbis nekem. Szóval küzdök tovább. Hátha valamit nem jól állítottam be a simplecatban.
Megvan a régi fordítás is. Megpróbálom ráhegeszteni a friss 26p1 verzióra.

sadddam
Tag

# Elküldve: 2010. Dec. 14. 19:29 - Szerkesztve: sadddam


hat az angol yam nem fog magyarul megszolalni az biztos.
sys:locale/catalogs/magyar konyvtarba masold be a magyar catalog fájlt, vagy a yam/catalogs/magyar is jo. tehat az angol konyvtarba ne masolj magyar locale-t. (+ nezd meg nem szerepel e tobb helyen is yam-hoz catalog file, lehet nem is onnan olvassa ahova te masoltad.)
en meg amigan soha semmilyen programmal nem talalkoztam, aminek a leforditasahoz svn-re lett volna szukseg, szal yam suxx ez esetben es egyedi az eset.
kar, hogy pont ebbe futottal bele, mert en egyszeruen nem hiszem, hogy pc-n egyszerubb lenne egy magyaritas, mint amigan (ahol, mar ha jol tudom, '90 ota letezik a "localizacios ficsor"). es ez nem win kontra amiga tema, csupan jelenlegi tudasom es tapasztalataim alapjan a velemenyem, de cafolj meg.

amiga: .cd-t leforditod egy texteditorban, fogod a .ct-t es egy egysoros paranccsal vagy simplecat-tel megcsinalod a catalogot, bemasolod a megfelelelo helyre es kesz.
(ill. simplecat-tel nem is kell .cd, kozvetlenul a catalogot is fordithatod.)

pc: ?

sirszor
Tag
# Elküldve: 2010. Dec. 14. 21:33 - Szerkesztve: gmiki


Ezzel nincs is gondom. Értem ezt a catalog megoldást. Ha végre sikerül rájönnöm, hogy melyik catalog fájlt kell kicserélnem akkor tényleg egyszerű lesz. Azért köszi a segítséget! Most már tudom, hogy merre keresgéljek.

sirszor
Tag
# Elküldve: 2010. Dec. 14. 22:38


Sikerült beleműteni a YAM-ba a saját catalog fájlomat. Már jó. Készítettem egy magyar mappát. Abba beleraktam a fájlt és csodák csodája induláskor észlelte a program.
Már csak egy apróság maradt. A simplecatban, hogy lehet verziószámot normálisan beírni? Az az idióta csúszka nem enged pontos verzióbeírást. Akkora léptékkel ugrál, hogy semmi értelme. Kézzel meg nem lehet számot beírni oda.

sadddam
Tag

# Elküldve: 2010. Dec. 15. 03:46


na ugye, hogy nem bonyolult? megfelelo catalog fájlt a megfelelő nevű mappába. így lesz a rendszer többnyelvű:)

a csuszkán meg használd a görgőt, azzal lehet egyesével állítani (mui, szóval mindenütt, nemcsak simplecat).
amúgy ha elmented .ct-be a kész fordítást akkor egy texteditorban átírhatod a verziószámot is, plusz a saját neved és a fordítás nyelvét is beleírhatod, elment, amjd a frissitett .ct-t vissza simplecatbe es catalog.
így pl:

## version $VER: Diamonds.catalog 1.0 (13.03.08)
## codeset 0
## language magyar
## chunk AUTH Boros Gergely

(a nevet én notóriusan magyar sorrend szerint írom de igazából fordítva kéne:)

Chain|Q
Tag

# Elküldve: 2010. Dec. 15. 17:33 - Szerkesztve: charlie


@sirszor:
Készítettem egy magyar mappát. Abba beleraktam a fájlt és csodák csodája induláskor észlelte a program.

Ha nem tudod mit és hol keresne egy program, akkor a Snoopium nevű programmal (SYS:Tools/-ban van, ha jól emlékszem) nyomonkövethető a rendszer működése, többek között az is, hogy milyen file-okat próbál megnyitni és micsoda. Szóval ha nem is tudod, hogy mit és hova tegyél, ilyen esetekben kideríthető, de a locale-ek elhelyezése általában szabványos.

sirszor
Tag
# Elküldve: 2010. Dec. 15. 17:45


Mindkettőtöknek köszi! Menni fog. :-)

sirszor
Tag
# Elküldve: 2012. Júl. 26. 23:53


Elkészítettem Dósa Márton régi fordítása alapján a YAM2.7 verziójának fordítását. Ha valakit érdekel letölthetitek innen a catalog fájlt és a szerkeszthető cd fájlt is.

http://data.hu/get/5386167/yam2.7hun.zip

szt
Tag
# Elküldve: 2012. Aug. 06. 21:30


sirszor: Köszönjük!

 

Powered by free forum software miniBB™ © 2001-2024