Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Pegasos | Efika | MorphOS | RSS


 - Fórumok - Regisztráció - Keresés - Statisztika - Szabályzat - amigaspirit.hu fórum
forum.pegasos.hu / MorphOS / melegreset
Szerző Üzenet
sadddam
Tag

# Elküldve: 2007. Júl. 27. 23:14


sputnik hír kapcsán nézegettem a legutolsó public betát, persze fagyott és reset közben eszembe jutott, hogy lehetséges volna morphos-ban is megvalósítani azt a szimpatikus os4 feature-t, hogy 3 mp-es warm resetet hajt végre ctrl+a+a-ra, rendes gépet resetelő kombináció meg a ctrl+alt+alt (ha jól tudom).

ha van ilyen mos 2-ben az jó, ha nem, akkor vajon technikai okai vannak, vagy akarat hiánya talán? pedig jó kis feature:)

Chain|Q
Tag

# Elküldve: 2007. Júl. 28. 07:57


ha van ilyen mos 2-ben az jó, ha nem, akkor vajon technikai okai vannak, vagy akarat hiánya talán?

Ilyen nincs, es valoszinuleg nem is lesz. A legfontosabb ok az, hogy a legtobb hardver driver epit arra, hogy az OpenFirmware inicializalni fogja neki a hardvert es megfelelo allapotban - vagy egy adott allapotban - hagyja. Melegreset eseten, az OF init nelkul a hardverek ismeretlen allapotban vannak, erre fel kell kesziteni az eszkozvezerloket is, amire jelenleg sem kapacitas, sem szandek nincs.

GK
Tag

# Elküldve: 2007. Júl. 28. 11:48


Pedig - az alapjan, amit mondasz - marcsak azert is jo lenne ha a driverek maguk inicializalnak a hw-t, mert akkor nem kene ennyire az OF-re epiteni. A warm-resetnek amugy en is orulnek.

sadddam
Tag

# Elküldve: 2007. Júl. 28. 17:39


értem. valahogy sejtettem:)
amugy akkor os4 alatt hogy oldják meg?
melegreset esetén nem lehet, hogy a hardvereket olyan állapotban hagyja, ahogy voltak és akkor nem kéne még1 of init? vagy erre gondoltál "fel kell készíteni az eszközvezérlőket" alatt?
kár, hogy szándék sincs, mert ez egy "killer feature":))

sadddam
Tag

# Elküldve: 2007. Júl. 28. 17:43


ja és igen, mi van a pup verzióval, mivel amigán nincs of? ott hogy oldják meg az eszköziniteket? mondjuk azt se tudom mit használ egy mos pup az eredeti amigából...

Chain|Q
Tag

# Elküldve: 2007. Júl. 28. 19:55


Pedig - az alapjan, amit mondasz - marcsak azert is jo lenne ha a driverek maguk inicializalnak a hw-t, mert akkor nem kene ennyire az OF-re epiteni.

Amig a kritikus eszkozvezerlok (ide, usb, video, stb) az A/Box-ban futnak, nincs ertelme ezzel szarakodni, mivel memtrashing miatt ha szetfagy az eszkozvezerlo, reboot eseten (mivel nem volt device shutdown), pl. egy DMA-t muvelo eszkoz szetbaszhatja a memoriat, _MIELOTT_ az eszkozvezerloje ujra felvenne a fonalat, es reinicalizalna. Ez valos veszely, es bizonyos regi OF/hardver kombinaciokkal ma is megtortenhet, szelsoseges esetekben, kulonosen pl. Peg1-en. Sz'al amig az eszkozvezerlok nem lesznek kozvetlenul a Quark ala teve, addig biztos nem lesz ilyen. Az pedig nem mostanaban lesz. Igyis eleg "nemmegy szarez" szintu bugreport van, nem kell megtobb reprodukalhatatlan, ertelmezhetetlen, visszakovethetetlen hiba ezek miatt.

PowerUP-on egyebkent csak olyan eszkozvezerlok mukodnek amik 1., elotte az AmigaOS/PowerUP inicializalt 2., megoldja maga a hardver initet (pl. Voodoo driver). Tobbek kozott ezert nem mennek a PCI-s Radeonok Amigan, mivel a MorphOS-es Radeon driver nem inicializalja a chipet a 0-rol, hanem epit a VGA BIOS initre, ami azonban csak OF-en tortenik meg, PUP-on nem. Es meg lehetne sorolni a peldakat.

 

Powered by forum script miniBB™ © 2001-2021