Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Pegasos | Efika | MorphOS | RSS


 - Fórumok - Regisztráció - Keresés - Statisztika - Szabályzat - amigaspirit.hu fórum
forum.pegasos.hu / MorphOS / Fekete textbox IBrowse-ban MUI4-el
Szerző Üzenet
neongod
Tag

# Elküldve: 2007. Jún. 03. 22:07


Mivel sadddam szenvedett emiatt amiga.hu-n, kiprobaltam a dolgot egy alap rendszeren.
Feltettem egy particiora alap 1.4.5-t, upgradeltem latest mui-val es ambienttel. Elinditottam IB2.4-et, a textbox fekete volt. IB MUI prefs megnyit, string beallitasok, container/activated/readonly-ba belep es a szineket megvaltoztattam a containert egy vilagos szurkere, az activated-et egy hasonlo kekre mint volt, a readonly-t szinten szurkere. Save. IB2.4 bezar. Majd betolt ujra, es lam a textbox megjavult, maris normalisan mukodik.
Sadddam: irtad, hogy nalad mar aktiv allapotban is fekete.. Szerintem torold le az IBrowse mui prefs-t es kezd el elolrol beallitani.

sadddam
Tag

# Elküldve: 2007. Jún. 04. 12:30


neon: ez nagyon rendes tőled, kösz! megpróbálom újra a trükköt. ha nem megy, akkor letörlöm az ib mui prefs-t és úgy is próba (bármár ilyet is csináltam, úgy emléxem..)

sadddam
Tag

# Elküldve: 2007. Jún. 05. 23:48


na kipróbáltam, nem megy.. fekete még mindig.
most letörlöm az ibprefs-t és megnézem uyg.

sadddam
Tag

# Elküldve: 2007. Jún. 05. 23:49


nem: annyiban változott, hogy mostmár csak akkor fekete, ha aktív, ha kiklikkelek, akkor kiszürkül és olvasható...

sadddam
Tag

# Elküldve: 2007. Jún. 05. 23:55


ok, asszem megvan a bug: csak a 6 "pen" színből lehet választani, különben befeketül. most jó, mert mind3 szín a "pen"-ből lett kiválasztva (2 szürke, ill fehér, ha activated).
ib bug, vagy mui bug?
amugy ib muiprefs még mindig fagy,ha mime types-ra vagy images-re nyomok (viszaugrik topazra + alap gfx, prefs-panelek nem jelennek meg). az ÖSSZES betűt levettem ilyen 10-es, 11-es méretre (ez már 1x bevállt hasonló esetben), de nem segít az se. muiprefs letörlése sem, ugyanez van akkor is...

sadddam
Tag

# Elküldve: 2007. Jún. 05. 23:57


bocs, 8 "pen" színből...

neongod
Tag

# Elküldve: 2007. Jún. 06. 10:16 - Szerkesztve: neongod


sadddam: továbbra is valami zárlat lesz akkor nálad, mert én nem csak az alap 8 színből tudtam választani. Nálam ha inaktív akkor egy colorwheel-en kiválasztott világoskék színt mutat, ha aktív akkor colorwheel-en kiválasztott szürke.

És az IB muiprefs sem fagy ki nálam. Nálam alapból szép smoothos fontra van állítva minden mui global prefs-ben és így ib mui prefsben is. Topaz-t én még nem is láttam MorphOS-en sose :)

Sajnos így látatlanban nem tudok erre több ötletet mondani, de valami nagy gáz lehet a rendszeredben, ha ennyit szívsz. A legjobbat egy reinstallal tehetnél (ha azt még nem próbáltad). Rá kell szánni egy fél napot és feltelepíteni mindent, korrektül újra. Most már van tapasztalatod, hogy miket szoktál használni, nem fogsz feltenni sok fölösleges szart amit anno feltettél, amikor "mindent kipróbáltál". Legalábbis én így voltam vele, így mikor fél év tanulóidőszak után újratelepítettem a rendszeremet, stabilabb is lett.

sadddam
Tag

# Elküldve: 2007. Jún. 06. 12:50


neon: már volt egy ilyen reinstall - nem is fél napom ment rá. egy ideig működött is, mint az álom (nagyfokú terhelésnél is), aztán 1xcsak full behalt, KB NEM LEHETETT HASZNÁLNI (ÁLLANDÓ FAGYÁS). MOST JOBB, DE SOK APRÓ NYŰG VAN. IGEN, SZEDJEM LE MÉG1X A SZART ÉS RAKJAK FEL mindent UJRA (hu bocs, caps lock benmaradt, nincs kedvem ujrairni)...
már 3 komplett mentésem van a mos partíciomról (különböző állapotaiban).....
szal ez nekem rosszabb, mint a windows - ugye ott volt állandó program a full rendszerujrarakás, de amigán nem ezt szoktuk meg! ott évekig hozzá se kell nyulni a rendszerhez, ha már 1x működik (és classic os-en is volt egy csomo béta cucc, meg minden, mégse szoptam vele ennyit...)

neongod
Tag

# Elküldve: 2007. Jún. 06. 13:29


sadddam: Szerintem ez téves. Classic-on nem olyan alapvető komponensek voltak béták meg alfák mint a workbench vagy a mui. De egyébként ha a classic-od tele volt patch-ekkel meg hack-okkal, az is ugyan olyan random módon volt instabil. Ezért is lett az a default válasz IRC-n bármilyen os stabilitást firtató kérdésre, hogy "Merszararencered(c)". Kiszedted az MCP-t, FBlit-et, SystemPatch-et, BlizKick modulokat, VisualPrefs-t, Birdie-t, stb... és akkor talán stabilabb lett. De az is lehet, hogy ott is feltettél valami atomfos mcc-t amitől fagyni kezdett. Sőt, ott még a hardver instabilitása is okozhatta a fagyásokat.

A MorphOS 1.4.x valóban nem a stabilitásáról híres, de azért ha nem raksz fel béta cuccokat, egész stabil tud lenni. Sőt, nálam még a béta cuccokkal sem olyan vészes. Amikor jól megy napokig, csinálok róla egy backup-ot. Aztán ha később elkezdek fagyogatni (számomra érthetetlen okok miatt), visszaállok a legutóbbi stabil állapotra és lám, megint jó. Tény, hogy ez így elég gáz. Egy XP-t kevesebbszer kell újratelepíteni és stabilabb, mint a MorphOS :) De reméljük ez a 2.0-nál meg fog változni..

sadddam
Tag

# Elküldve: 2007. Jún. 06. 14:23


neon: igaz, amit a classicról írsz, de pont azt mondom, hogy míg úgy, hack és paccs hegyekkel is stabilabb volt, és 1x sem kellett újraraknom. ill. 1x megtettem, mikor 3.9-et raktam fel és full installt akartam az alapoktól, de akkor sem kellett, hanem én ugy akartam.
+ régebben amigához sokkal könnyebb volt segítséget szerezni, emberektől is és a neten is. mos-t ugye használ itthon 1x ember (akit ismerek), azok már mind röhögnek ha gondom van(tisztelet a kivételnek:) , csarli anyázik (és ugye a user error szöveggel jön), a neten szinte semmi segítség nincs moshoz (minek,mikor mindenki übermájerül ért hozzá), morphzone-on sem mindig a legsegítőkészebbek, szal egy kicsit egyedül is vagyok a bajaimmal, ami classic időkben sosem fordult elő ( volt kihez fordulni, ha ugy adódott, bár akkoriban többnyire hozzám fordultak - a mai napig működik egy zerkettes mozgáspróba rendszer, amit évekkel ezelőtt raktam össze, és olyan kurva jó lett a rendszere, hogy a multkor rendesen meglepődtem, hogy "jé, ez még ezt is tudja, jé, ez is működik, jajdefaxa" és a többi:))..:)

neongod
Tag

# Elküldve: 2007. Jún. 06. 15:14 - Szerkesztve: neongod


sadddam: Ebben igazad van, de azért azt vedd figyelembe, hogy a "classic-os időkben" nem tizen x user volt hanem egy "kicsit" több :)

Egyébként én nem tapasztaltam, hogy ne segítenének a morphos juzerek ha valami bajom van. Én is próbálok mindenkinek segíteni.

 

Powered by easy forum software miniBB™ © 2001-2021