Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Pegasos | Efika | MorphOS | RSS


 - Fórumok - Regisztráció - Keresés - Statisztika - Szabályzat - amigaspirit.hu fórum
forum.pegasos.hu / MorphOS / IceFS - 64 bites filesystem MorphOS-hez
Szerző Üzenet
Chain|Q
Tag

# Elküldve: 2010. Aug. 15. 17:23


Végre megjelent az első Amiga-style, natív, 64 bites filesystem MorphOS-re is. A neve IceFileSystem, vagy röviden IceFS, készítője pedig a pl. az ECX E fordítóról ismert svéd Leif Salomonsson. Honlapja itt. A cucc "shareware", 10 EUR-ba kerül a regisztráció, másképp fokozatosan lelassítja magát, viszont a készítő ígérete szerint az első 300 regisztrált kulcs után freeware lesz. Felfoghatjuk ezt afféle "fordított bounty" rendszernek is, ahol nem előre fizetsz hogy megcsináljanak valamit, hanem utólag a már kész termékért, de mégis, X összeg után ingyenesen lesz kiadva, mint egy hagyományos bounty esetén.

Van hozzá javító, ellenőrző és konfiguráló tool is, meg saját format. Ezek egy része grafikus, másik része CLI cucc. A bátrak beszámolhatnak ebben a topicban a tapasztalataikról. :)

scifi
Tag

# Elküldve: 2010. Aug. 29. 20:16 - Szerkesztve: scifi


Próbálta valaki? -bootolható? Ez végre támogatja a 4Gb-nál nagyobb fájlokat is?

sadddam
Tag

# Elküldve: 2010. Aug. 30. 02:49


nem bootolhato. a boot particionak olyannak kell lenni, amit az of tamogat (ffs, sfs). de mivel a boot.img lehet kulon boot particion (mint nekem) ezert az lehetseges, hogy maga a morphos ilyen particion van, de en nem javaslom (mert minek, sfs - meg egyelore - megbizhatobb.
igen, mivel 64 bites tamogatja 4gb-nal nagyobb fileokat. ez a fo feature, marmint a 64bit, mert olyan nem volt eddig morphos-re (nativ, extfs meg ntfs nem szamit:)
(nem , nem probaltam meg:)

Chain|Q
Tag

# Elküldve: 2010. Aug. 30. 16:06


Én már regisztráltam, de még nem próbáltam ki. Nincs hely a mostani HDD-men, meg megvárom amíg a nagyobb bugokat kijavítják. :)

Egyébként "bootolható", de csak Pegasoson, mert az RDB-be kell tenni a filesystemet mint Amigán és akkor tud róla bootolni. Viszont a boot.img ahogy sadddam is írta ekkor másik partícióra kell hogy kerüljön, mert ugye az OF nem tudja olvasni az IceFS-t... Macen nem bootolható egyelőre, ott csak olyan partíció bootolható, aminek a drivere alapból benne van a boot.img-ben (FFS vagy SFS), mivel Macen nincsen RDB, így nincs hova tenni a Filesystem drivert.

 

Powered by bulletin board software miniBB™ © 2001-2024