Hírek | Archívum | Fórum | IRC | Pegasos | Efika | MorphOS | RSS


 - Fórumok - Regisztráció - Keresés - Statisztika - Szabályzat - amigaspirit.hu fórum
forum.pegasos.hu / Hírek / AmIRC 3.5.28 béta MorphOS-re
Szerző Üzenet
neongod
Tag

# Elküldve: 2007. Okt. 10. 10:22


Remek hír. De azt mondja meg nekem valaki, hogy ez most akkor ingyenes, vagy továbbra is shareware és kulcs kell hozzá?

Ha az utóbbi, akkor elég tanácstalanul állok a dolog előtt :)
Vapor kiadná a forrást, engedélyez egy morphos portot (mert már nem foglalkozik tovább vele, és nem is árulja...) de nem teszik ingyenessé? Ez éleg nagy balgaság lenne :)

Chain|Q
Tag

# Elküldve: 2007. Okt. 10. 10:34 - Szerkesztve: charlie


Shareware, es kulcs kell hozza.

Ez a dolog ugy nez ki, hogy a mar letezo MorphOS nativ valtozat kiadasat sem akartak engedelyezni, bizonyos okok miatt, amiket most itt nem fogok reszletezni... Most egy usernek sikerult addig nyuznia Oliver Wagnert, amig ra nem bolintott a mar meglevo MOS nativ verzio kiadasara. De ez csak a meglevo usereknek szol, akiknek van kulcsuk a szoftverhez - mivel regisztralni mar nem lehet. Kelloen pozitiv feedback eseten meg barmi lehet persze, de egyelore ez van.

Osszessegeben, az egesz verzio kiadasa totalisan a veletlen, gyakorlatilag a pillanat muve, semmifele tervezett szandek nem volt mogotte. Eddig. Persze az biztos, hogy most mar Henes a MOS port keszitoje megprobalja addig utni a vasat amig meleg, de ne szamitsatok semmire, akkor nem fogtok csalodni. :)

neongod
Tag

# Elküldve: 2007. Okt. 10. 10:44 - Szerkesztve: neongod


Nem bírom megérteni ezeket az embereket. Se Oliver Wagner-t se Holger Kruse-t... Egy IRC kliens meg egy TCP/IP stack basszus... annyira alap dolgok.. és kerestek már vele elég pénzt. Ha már nem veszi meg senki, nem származik belőle hasznuk (vagy már nem is foglalkoznak a dologgal), miért esik ennyire nehezükre kiadni hozzá egy public.key-t és kiírni, hogy "ajándék az amigásoknak"? A forrást nem is kérném. Azt tartsák meg. De legalább ennyi. Ez szerintem egy tök alap gesztus kéne, hogy legyen egy normális lelkületű ember számára...

Persze a forrás szabaddá tétele lenne az über alles, hiszen ha neki már nincs haszna belőle és nem akar vele foglalkozni, miert ne fejlessze tovább más? Ennek nyilván csak akkor lehet létjogosultsága, ha nem fél, hogy a forrás tele van plágiummal, ami kiderül ha kiadja.

Szerintem ezek az emberek nem csak hogy szarnak már az amigára és az amigásokra, hanem önzőek és haraggal telik is. Haraggal hagyták ott a community-t és azóta is tüske van bennük.

Chain|Q
Tag

# Elküldve: 2007. Okt. 10. 12:53


Szerintem meg ne itelkezz a hatterinfok teljes ismerete nelkul. (Amiket egyebkent en sem ismerek, de nem is kivanok itelkezni.)

neongod
Tag

# Elküldve: 2007. Okt. 10. 13:01 - Szerkesztve: neongod


Chain-Q: annyi háttér infóm van, hogy Kruse is és Wagner is haraggal ment el. (Kruse a community-re haragudott meg a miami miatt, Wagner meg MorphOS fejlesztő volt és a Genesi nem fizetésével kapcsolatban rágott be).

Egyébként meg miért is ne ítélkezhetnék a háttérinfók teljes ismerete nélkül? Az életben más témákban sem vagy birtokában a teljes háttérinfóknak, sőt, általában még a rész foszlányok is elferdülve jutnak el hozzád. Mégis ítélkezel, véleményt nyilvánítasz emberekről, valahová elhelyezed őket magadban. Ahogy a szavazatodat is leadod az urnáknál, az is egyfajta ítélet, pedig a teljes háttérinformáció ott sincs a birtokodban.

Szóval hadd alkossak már véleményt, hogy _szerintem_ ezek az emberek önző módon viselkedtek/viselkednek. Ha azt akarják, hogy ne így vélekedjek(vagy vélekedjen a community) róluk, akkor talán álljanak ki és mondják el azokat a "háttérinformációkat", amiket vagy megértek és elfogadok, vagy nem.

Egyébként meg magamból kiindulva, ha én lennék a miami vagy az amirc írója, már RÉG szabad lenne a forrásuk. Akkor is, ha a community engem fikáz fórumokon, vagy bizonyos cégek átbaxnak, esetleg ha a fejlesztő csapattal veszek össze ilyen vagy olyan okból.
Ha úgy döntök, hogy már nem érdekel az amiga és pénzem sem származik belőle, akkor miért ne tegyek jót pár embernek...? Főleg olyanoknak, akik sose tettek semmi rosszat nekem, esetleg nem is ismernek... viszont szívesen használnák a programomat... És így az évek alatt beleölt munkám sem veszik teljesen kárba. Esetleg tovább is fejlesztik, ahogy a Yam esetében történt is.

Emeric SH
Tag

# Elküldve: 2007. Okt. 10. 18:48 - Szerkesztve: emeric


Whoa. Apám, laserkard. Ezt azért vártam már egy ideje. :) Na mindjárt le is töltöm :)

EDIT:

Meg is történt. Az elsô ami feltűnt, hogy a a server window ablakban gépelés közben méretezte át az oszlopokat ha nem fért ki amit beleírtam. Nem tudom, hogy ez az új MUI miatt van vagy az Amirc miatt, a régi nem csinálta.

Azután működik a Page UP, Page DN, egyetlen bajom vele, hogy a szövegmezôbe is beleírja ôket.

Egyébként ettôl eltekintve pazar.

Valaki intézze el, hogy meg lehessen venni :D

GK
Tag

# Elküldve: 2007. Okt. 10. 21:42


Van meg valami update? Oke, plugin interfesz, meg mittomen, de valami lathato javitas? Valaki irja mar meg plz :)

Emeric SH
Tag

# Elküldve: 2007. Okt. 10. 23:21


Van az oldalan changelog.

GK
Tag

# Elküldve: 2007. Okt. 11. 23:19


Par minimalbugfix. Ennel tobbet vartam :(

Chain|Q
Tag

# Elküldve: 2007. Okt. 12. 11:23


Az, hogy ez az elso PPC nativ port, raadasul evek politikai csatarozasasainak elso pici gyozelme miatt jelenhetett meg, az nyilvan csak smafu, GK tobbet vart. :) Az OS4-esek bezzek nem fanyalognanak, mar korusban kovetelik a sajat nativ portjukat. (Esely ra kb. konvergal a nullahoz, csakugy mint barmelyik verzio ennel tovabbi update-je, de ez nyilvan nem zavar senkit, ha vonyitani lehet...)

GK
Tag

# Elküldve: 2007. Okt. 12. 11:39


ChainQ: Khm, igen. Ha egy 68k-s mplayer helyett jott volna ki egy MOS nativ, akkor ujjonganek, de AmIRC eseteben semmi pluszt nem ad, hogy MOS nativ, pirinyo bugfixeken kivul meg nincs benne semmi uj. Nem mondom, hogy kiabrandito, de erre nem erte volna meg varni. :/

neongod
Tag

# Elküldve: 2007. Okt. 12. 15:26 - Szerkesztve: neongod


Foleg, hogy van ingyenes wookiechat, ami szep lassan kezd hasznalhatova valni :)

En pl. mar pegan es a1k2-n is atalltam wookiechat-re (no meg amitcp-re:), teljesen jo. A Chain-Q altal emlitett szinkezelesi bug nalam nem jott elo (meg), semmi baja (2.7b15).
Egyedul az ablaklista hianyzik belole, az nagyon kenyelmes amirc-ben.

Majd szolok jahc-nek, hogy legyen :)

Emeric SH
Tag

# Elküldve: 2007. Okt. 12. 19:05


Szerintem lelekben most keszuljetek fel ra, hogy MOS 2.0-tol is tobbet vartok. IMHO

GK
Tag

# Elküldve: 2007. Okt. 13. 11:52


Emeric: Sajnos ez mar megtortent :)

neongod
Tag

# Elküldve: 2007. Okt. 14. 02:18 - Szerkesztve: neongod


Emeric: en mar reg felkeszultem ra. Konkretan nem varok tole semmit. Es valojaban mar nem is varom :)

En Classic Amiga juzer vagyok elsosorban, tokeletesen elvagyok a 3.9-el. Jelenlegi projektem epp az, hogy legalizaljam az osszes szoftvert a gepemen... pl. egyenkent megveszem ebay-rol a gyujtemenyembe a regi jatekokat :P Meg azokat a programokat amiket szivesen es gyakran hasznalok (es megfizethetoek es/vagy lehet is oket kapni... amirc igy kiesik, ugyhogy hasznalom wookiechat-et :)

Emeric SH
Tag

# Elküldve: 2007. Okt. 14. 12:23


Ennyire azert remelem nem vadul el AInc, hogy egyesevel vegigjarja az usereket, hogy mutassak az eredeti programjaikat :D

 

Powered by online community software miniBB™ © 2001-2024